top of page

Salar de Uyuni, Bolivia


El Salar de Uyuni, está situat al departament de Potosí, al sud oest de Boliva. És el major mar de sal continuo i el de més alçada del món (3.650m). Abans de plantejar el viatge a Bolivia, no sabia de l'existència d'aquest paratge natural, i per el moment crec que és un dels millors llocs on he estat!!


Es tracta d'una superfície de sal de 10.582km2 (1.500camps de futbol), amb una profunditat d'uns 120m de mitja. La seva formació és deguda a que els aports de sediments salins (clorurs, sulfats, nitrats, borats...) no tenien sortida cap el mar, sinó que s'acumulaven al antic llac de Minchin (40.000anys) i el llac Tauca (11.000anys). La forta evaporació present a la zona degut a l'alçada i la calor, va fer que el llac s'assequés i quedés aquesta formació geogràfica tant espectacular.


Durant la temporada seca (Juliol-Novembre), el salar s'evapora i queda un seguit de rombos geomètrics de sal. En canvi, durant la temporada de pluges (Gener-Maig), el salar s'omple d'aigua i fa un efecte mirall, on el cel es reflexa sobre la terra. És impressionant caminar, ja que sembla que estiguis caminant pels núvols i que en qualsevol moment hagis de caure... Increïble!!


COM ARRIBAR


Per arribar al Salar de Uyuni, ho pots fer de 3 maneres diferents:


Opció 1: Uyuni

És el punt de sortida més habitual i des d'on la majoria de turistes comencen els tours. La localitat no té res d'especial però tens moltes agències i la competencia és forta i és més econòmic. És des d'on jo vaig començar el recorregut.


Opció 2: Tupiza

Menys freqüent que la primera, tot i que és una mica més car ofereixen tours menys massificats que l'anterior. Per visitar el Salar hauràs de fer mínim varios dies de tour ja que és a l'ultim dia quan hi arribes.


Opció 3: San Pedro Atacama (XILE)


És la opció més cara de les tres ja que Xile en general és més car que Bolivia. Si estàs per Xile i no tens previst viatjar per Bolvia és la opció de que disposes.


TOUR


Des de Uyuni tens diferents tours que et poden ser interessants. Des de un sol dia que visites el Salar, incluent per exemple la sortida del sol, fins a 4 dies que és el que vaig fer jo. Segons la temporada en que hi vagis els tours poden canviar ja que segons la quantitat d'aigua que hi hagi poden fer un recorregut o un altre. Durant la temporada seca, es sol dormir la primera nit al Salar, mentre que durant la temporada humida, no s'hi pot adentrar molt i es pernocta ja en el dessert.


En el meu cas, el recorregut va ser:


Dia 1: Cementiri de trens_Visita del Salar_ dormir Hostal Barroco (poble en el dessert)

Dia 2: Valle de Rocas_Lagunas_Arbol de pieda_Laguna Colorada-Dormir al refugi

Dia 3: Géisers_Laguna Verde_Banys Termals_ Frontera amb Xile


el dia 4 pots tornar cap a Uyuni visitant algún altre paratge, però vem decidir quedar-nos a la frontera de Xile per anar cap a Sant Pedro de Atacama.


El cost total depen de la capacitat de negociar i també de la quantitat de gent que siguis en el grup. Nosaltres ja erem 8 que anavem junts en aquell moment i ens vem estalviar uns 200bolivianos.


-Tour 4 Dies = 600bolivianos (normalment 750 bolivianos)

-Entrada al parc = 150bolivianos

-Bus frontera a S.Pedro Atacama = 50bolivianos






Post destacat
Posts recents
Post per dates
Busqueda per Tags
No hay tags aún.
bottom of page