top of page

Ciudad Perdida, Colòmbia

A la Ciudad Perdida és com es coneix actualment al antic poblat indígena de TEYUNA. Les restes arqueològiques pertanyen a la civilització que estava establerta a la Sierra Nevada (Santa Marta) durant els segles VII-VIII.


Aquestes ruïnes van ser descobertes el 1976 per Gilberto Cadavid i Luisa Fernanda Herrera que formaven part d'una expedició d'arqueòlegs del Institut Colombiano de Antropología. Actualment no està al descobert totes les ruïnes, sinó que només es pot visitar unes 35 hectàrees. El conjunt està format per un sistema de construccions, carrers empedrats, murs intercomunicats, escales i les terrasses sobre les quals es construïen els centres cerimonials, cases i magatzems d'aliments


No fa tants anys que en som coneixedors i per tant no són tant famoses turísticament com el Macchu Picchu. Aquest fet, fa que no es pugui arribar amb transport sinó que només es poden visitar després de fer un ruta a peu de 4 o 5 dies. Estic segur que d'aquí uns anys serà molt més conegut. Em van explicar que hi havia un projecte d'instal·lar un telefèric, amb la qual cosa ja no serà el mateix. Aprofita abans de que canvii!!


Fa uns anys es podia fer per compte pròpia però des del 2004 ja no es permès. Segons he pogut esbrinar, un grup de turistes majoritàriament israelites van ser sagrestats per la Guerrilla durant 100 dies mentre pujaven cap a les ruïnes. Tot i que finalment alliberats, va ser a partir d'aquell moment que s'obligués a contractar Tours i instal·lar controls rutinaris per part de l'exèrcit tant en l'entrada del parc com a les ruïnes.


Els motius que em van explicar i que també n'estic segur que va ser determinant, és que un grup d'estudiants universitaris van anar per un dels dos accessos fins les Ruïnes i van baixar per l'altre. Quan estaven descendint, la Guerrilla al no saber qui eren els van matar. De fet, tot i que ja no hi ha perill de la Guerrilla, només es pot accedir per una de les dues rutes ja que l'altre els indígenes no en volen saber res dels turistes.


CONTRACTAR TOURS


Per visitar les ruïnes s'ha de contractar tours des de Santa Marta o Taganga. Els preus estan regulats i per tothom és el mateix (en el 2014, 600.000 COP), així que l'única manera de discernir amb quina agència és per les experiències dels viatgers. Jo vaig contractar EXPOTUR (http://expotur-eco.com) i realment va anar molt molt bé!! Els guies són molt agradables, el tracte és genial i el menjar està molt bé. De fet fan petites parades i t'ofereixen fruita, snacks, begudes, etc.. Realment cuiden molt bé al turista. De totes maneres, cal dir que les altres agències que vaig veure durant el recorregut el tracte també era molt similar.

El fet que t'ha de fer triar una agència o una altre... per mi és la quantitat de gent que està apuntada i el ritme que portaran, per lo demés no t'has de preocupar.


TREKKING


El trekking són de 5 dies tot i que és millor fer-lo en 4, ja que segons em van comentar els altres turistes que ens vem creuar, no feien res diferent a nosaltres; sinó que només que caminaven més lents. Per tal d'afrontar el recorregut no cal estar preparat (ni molt menys) però si que cal estar una mica en forma, ja que hi ha pendents bastant pronunciades i cada dia son unes 6-8hores. La humitat de la zona encara fa que sigui una mica més pesat. L'allotjament en tots els punts es tracta de campaments amb hamaques i mosquiteres. L'equipatge que has de dur ha de ser el mínim possible i no cal que portis res més que un parell de mudes i la càmera fotogràfica, la resta ho deixes al alberg o a l'agència.





Post destacat
Posts recents
Post per dates
Busqueda per Tags
No hay tags aún.
bottom of page