top of page

Desierto de la Tatacoa (Colombia)

El Desert de Tatacoa está situat a la població de Villavieja, i la ciutat més propera es Neiva en el Departament del Huila. Exactament no es un desert sinó un bosc sec tropical. En el periode Terciari, aquesa zona era rica en fauna i flora, de fet és una de les zones mes importants en jaciments de fóssils dels grans animals que hi habitaven (no dinosaures) .

La terra es árida i poc a poc es va anar assecant, i agreujat a més durant la Conquista dels espanyols ja que van desvasar arbres de la zona. Actualment els turístes arriben (majoritariament colombians) a observar les formacions argiloses de color vermell les quals dibuixen formes increibles.



Tot i que aquestes formacions son les més conegudes pero hi ha altres caminates i activitats que pots realitzar:


-Valle de los Xilópalos

-Desierto Gris

-Canoa pel riu Magdalena

-Observatori d'estrelles.



El Valle de los Xilópalos


Un xilópalo es un fóssil de tronc d'abre i en aquest recorregut podrás trobar-ne varios. El recorregut amb guia dura aproximadament una hora i cal anar preparat per les altes temperatures. La part més atractiva es quan passes per diferents canyons estrets i de curves. Aquestes formacions han estat formades a través dels anys degut a la erosió hídrica. Al final de recorregut es retorna per la part superior i pots veure les vistes des de les altures.

També durant el recorregut pots observar els cáctus gegants i també de petits i rodons que en el meu cas estaven florint i tenien un fruit vermell molt gustós, semblant a la pitaya.




El Desierto Gris


El desert gris es una extensió de terreny semblant al desert vermell, pero amb unes formacions que et fan recordar a Fantasmes, a animals, a castells. El recorregut aproximadament es de una hora i al finalitzar et pots banyar a una piscina seminatural que per un costat degut a la calor s'agraeix, pero per altra banda te un impacte ambiental important. Aquest recorregut desdel meu punt de vista es molt més interessant que el desert vermell.


El Desierto Rojo


El desierto rojo es el mes conegut i que apareix a totes les fotografies. El recorregut comenca per unes impressionants vistes des de la part superior i al iniciar la caminata vas circulant per entre les formacions rocoses. Hi ha passadisos estrets, d'amples, amb algunes formacions curioses que podrás reconeixer fácilment.


Altres activitats: Riu Magdalena (avistament de Iguanes) i Observatori Nocturn.

Depenen del temps hi ha altres activitats que pots fer a la vora de Villavieja, com es un rafting o un passeig amb canoa per el riu Magdalena on podrás veure una gran quantitat de Iguanes que reposen a la vora del riu, tant al terra com en els arbres. Aproximadament deuen fer com a máxim un metre de longitud i si vas a Medellin les pots veure mes a la vora en el Jardín Botánico, que van sueltes.


Al desert de la tatacoa es molt popular anar a l'observatori durant la nit, on per un preu de uns 10.000 COP el Señor t'explica histories, noms de estrelles, origens de les constalacions i d'altres anecdotes del univers. També al final de la explicació de una hora aproximadament, pots veure el cel a través dels diferents telescopis. Cal dir que Tatacoa es un indret priviliegiat ja que es veuen les constalacions de ambdós hemisferis y la poca contaminació lumínica fa que puguis veure-ho amb molta claritat.

Comaprteix una imatge de internet, per a que us pogueu fer una idea.


Cel Nocturn de la Tatacoa

COM ARRIBAR I QUAN COSTA?

En aquest cas, en comptes d'anar pel meu compte vaig anar amb un grup AVENTURAX desde Medellín el qual us comparteixo el enllac de Facebook .


El preu va ser de 420.000 COP per dos nits a Tatacoa en allotjament en habitacions de entre 3 i 6 persones amb ventilador, pensió completa, transport i guía.

Les begudes i extres no están inclosos, val la pena que proveu els dolsos tipics de la regió i el formatge de cabra (que no es tan bo com l'espanyol), pero despues de temps vivint a Colombia em va agradar!.


Si vas al teu compte hi ha dues opcións, Arribar a Neiva amb autobús i despues amb colectiu a Villavieja. Alla contactar amb algun mototaxi per arribar fins el desert. Cal dir que hi ha indrets que es obligatori un guia de la regió.


L'altre opció seria creuar el riu Magdalena per la població de Aipe que s'arriba des de Neiva pero t'estalvies algun trosset.


Post destacat
Posts recents
Post per dates
Busqueda per Tags
No hay tags aún.
bottom of page